10 tips til billig leiebil i Alicante


Categories :

Ønsker du å se vakre Alicante og alle dets severdigheter fra bilen, så er leiebil en av de beste løsningene. Vi gir deg rådene slik at din ferie blir vellykket.

Alicante by

Alicante er en by på østkysten av Spania og er en havneby som ligger ved Middelhavet. Byen har 331 000 innbyggere og tilbyr en rekke gode opplevelser for de som ønsker å besøke den. Området er kjent for sine vakre strender og man kan på katamaran cruise i solnedgang eller utforske den store Canelobre hulen. Med leiebil kan man også besøke Alicantes sjarmerende landsbyer Villajoyosa og Altea. Middelhavet med sitt azurblåe, krystallklare vann er en severdighet i seg selv. Havet kan utforskes med båtturer til nærliggende øyer.

Med sitt varme klima som sjeldent beveger seg under 0 på celsiusskalaen, vil reisen være ren luksus. I juni ligger gjennomsnittstemperaturen på 19 grader om natten og 27 om dagen. Middelhavet sørger for å holde en behagelig varme som man ikke finner på nordligere breddegrader. Shoppingmulighetene er mange og man kan få noen gode kupp på varer til en god pris.

Tips 1: Undersøk priser nøye

Prisene for leiebil i Alicante, er som i andre utenlandske land billig, og vanlig at de går for mellom 121 og 1000 kroner dagen. For å bli bedre kjent med Alicante og hva den byen har å by på så kan man sjekke nettsiden reiseplaneten.no på linken her. Sider som Rentalcars og Holiday Autos hjelper deg med å finne den rette leiebilen for deg. Begge tilbyr en nettside der man kan sammenligne mange bilutleiefirmaer i Alicante der du finner det billigste tilbudet fra blant annet firmaene Europcar og Expedia. Enkelt og greit så er det egentlig bare å logge inn på internett og google leiebil og Alicante. Da finner man som aller oftest det man leter etter.

Tips 2: Praktiske utfordringer

Det er forsikring inkludert i billeien og reglene like strenge på førerens alder som i Norge. Man må ha fylt 21 år og ha førerkort for å kunne leie bil. Som alltid er det også lurt å se på siden til Carflexi som har en gjennomsnitts brukervurdering av hvert bilutleie firma i Alicante som er tilgjengelig. De leier også ut biler. Se link her. For å kunne kjøre må man som oftest betale før man får leiebilen. Det kan komme et forskuddsgebyr noen steder. Andre steder reklamerer med at de ikke har kredittkortgebyrer på transaksjonen mellom deg og firmaet.

Dette firmaet krever en liten forskuddsbetaling for leiebilen og du betaler resten når du kommer og henter den. Et vanlig utgangspunkt er Alicante lufthavn. Etter du har fått bilen er det bare å kjøre til Alicante sentrum og til hotellet hvis det er det du måtte ønske. Hvis du er mellom 21-29 år så må du sannsynligvis betale en ung sjåfør avgift. Man kan vanligvis kjøre leiebil til man er 80 år gammel. Du kan endre bestillingen på “min reservasjon” inne på bilutleiens internettside og endre alt fra dato til å oppgradere bil. Du kan også kjøpe ekstra forsikring til bilen som hindrer store kostnader ved kollisjon.

Tips 3: Se på brukeranmeldelser

Fornøyde kunder er lik stor pågang og de firmaene fortjener omtale etter at du har brukt dem for at andre skal få veiledende bruksanmeldelse, slik at de får litt informasjon om hvilken kvalitet de får. Firmaene konkurrerer om deg om det beste tilbudet og det er en stor fordel for deg å ha litt informasjon før du tar det første og tilsynelatende beste tilbudet.

Tips 4: Praktisk info om billeie

Bilene har som oftest en innebygd GPS der du enkelt kan finne kjøreruten til din destinasjon. Ved avlevering av bilen etter bruk må man som oftest møte opp på rett tidspunkt og levere nøklene i en boks. Da vil firmaet inspisere bilen og se til at alt er i orden. Om flyet kommer for sent eller blir kansellert kan bilutleie firmaet spore flyet ditt slik at de kan holde på bilen for deg. Man tar også en overskuddsavgift for å betale for tyveri eller skade som kommer inkludert i prisen. Det kan komme pristillegg for barnesete og GPS.

Tips 5: Hvilken bil

Finn ut antall passasjerer og hvilken bil du vil ha enten det er en mini, SUV, 9 -seter, eller en med automatgir. Lurt å ta med passet når du skal få levert ut bilen. Internasjonalt førerkort anbefales.

Tips 6: Bestill på internett og vær oppmerksom på tid for henting og avlevering

Det lønner seg å bestille på nett fordi det blir billigere. Pluss man må være ganske nøyaktig på hentetidspunkt og avleveringstidspunkt slik at man ikke bryter avtalens vilkår. Det kan medføre ekstrakostnader hvis man ikke møter opp eller leverer i til avtalt tid. Hvis man ikke møter opp kan man få “no show” og mister rettighetene til å ikke betale for leiebilen uten å faktisk få brukt den. Finn ut hvilken bil som passer dine behov og lommebok og les deretter nøye om eventuelle tilleggsutgifter som kan påløpe.

Tips 7: Bruk kredittkort

Finn ut hvilken bil som passer dine behov og lommebok, og les deretter nøye om eventuelle tilleggsutgifter som kan påløpe og finansier det hele med kredittkortet slik at du får igjen ved avbestilling. Mange banker anbefaler dette da det gjør det lettere å få refusjon om det skulle trenges. Uten kredittkortgebyrer som ikke alle krever så blir det en billigere reise.

Tips 8: Lær skiltingen

Mye av skiltingen i byen står på spansk, så det er best å lære skiltene med det samme. Det er bare å sette seg inn i skiltingens betydning før man kjører, så blir det ikke helt uforståelig. Billigere å kunne skiltene enn å få bot for feil kjøring.

Tips 9: Drivstoff

Vær nøye med å se hvilket hvilket drivstoff den tar så du ikke fyller på feil drivstoff på leiebilen. Dessuten har drivstoff forskjellig pris. Hos noen utleiefirma inkluderer leien en full drivstofftank, men hos andre må man selv fylle opp til full tank etter bruk.

Tips 10: Tilleggsutgifter

Finn ut hvilken bil som passer dine behov og lommebok og les deretter nøye om eventuelle tilleggsutgifter som kan påløpe. Det lønner seg å se på hvilke leiebil firmaer som har tilleggsutgifter så kanskje det er enklere å velge firma som viser prisen rett fra første stund så det blir enklere å se hva som er billig.

På tur til Alicante

Det er ganske mange turister som flyr inn fra Norge til Alicante hvert år og det er en av de mest populære stedene å besøke for nordmenn flest. En trygg og god fremkomst måte er da leiebil og det finnes mange firmaer i Alicante som tilbyr dette billig. Prisen holdes nede av at flere firma konkurrerer. Motorveiene er enkle å kjøre på i Spania og det går store motorveier gjennom langs hele middelhavskysten. Med en leiebil er det er muligheter for å se større geografiske områder enn kollektivtrafikken kan tilby. Tipsene er veiledende i prosessen for å finne seg en god leiebil og derav en god ferie i Alicante.

Ved reisens begynnelse

Ellers er det bar å lese rundt omkring på nettet før man drar til Alicante og lese seg opp på hva for slags tilbud de har til ferien din. Det lønner seg å bestille på forhånd det meste slik at man har en klar plan på hva man skal gjøre. Spesielt leiebiler blir fort opptatte nær feriedatoen din. Familien eller reisekompanjongen blir fornøyd når du er informert om prosessen for å leie leiebil i Alicante og tipsene er gode å ha når man er ute på landeveien i vakre Spania. Ellers er det vel bare og legge seg ned på stranden og nyte den vakre sjøutsikten fra Middelhavet. Om det blir billig eller ikke blir din avgjørelse før denne turen starter.